Vrouw doet valse 112-melding om woning binnen te komen

Het alarmnummer 112 is alleen voor spoedeisende hulp. © Weertdegekste
Omdat een vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag haar woning in Weert niet binnenkwam, belde ze de hulpdiensten en deed een valse melding van een gaslekkage.
Rond 3:50 uur rukten de hulpdiensten uit vanwege een mogelijke gaslekkage in een wooncomplex aan de Walburgpassage, meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Overlast

Toen de brandweer arriveerde was er geen sprake van een gaslekkage. Misbruik van 112 is strafbaar. De schreeuw om aandacht vond plaats nadat de politie eerder die avond bij het wooncomplex was vanwege overlast. Een man hield omwonenden uit hun slaap. De politie sloeg hem uiteindelijk in de boeien. Vanwege de aanhouding kon de vrouw niet meer naar binnen, waarna ze 112 belde en een valse melding deed.

Arrestatie

Omdat agenten al eerder op het adres van het appartementengebouw zijn geweest, hadden ze het vermoeden dat er iets niet klopte. De politie was iets eerder ter plaatse dan de brandweer. Agenten vroegen de vrouw om haar identiteitsbewijs, maar ze wilde niet meewerken. De vrouw begon te schreeuwen, waarna de politie haar ook arresteerde. Brandweerlieden namen het zekere voor het onzekere en hebben de woning gecontroleerd. De brandweer heeft uit voorzorg de gaskraan dichtgedraaid.