Ontsporing trein: onderzoek politie levert niks op

De ontsporing van de trein bij Leveroy kwam doordat er een spoorstaaf lag. © Fer Traugott
Als het aan spoorwegbeheerder ProRail ligt, moeten diegenen die verantwoordelijk zijn voor de ontsporing van een trein in Leveroy gepakt worden, al heeft de politie het onderzoek inmiddels gestaakt.
De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek gestaakt. "Er zijn op dit moment geen aanknopingspunten meer om verder te onderzoeken", zegt een politiewoordvoerster van de Landelijke Eenheid. Maar volgens ProRail moet de onderste steen boven komen.

Gevaar

In de nacht van 24 op 25 september ging het mis toen een intercity tegen een spoorstaaf botste. Bij de ontsporing raakte niemand gewond, maar er ontstond wel veel schade én overlast. ProRail neemt dit incident heel hoog op. "De veiligheid van het treinverkeer is ernstig in gevaar gebracht. We zijn blij met de inspanningen die de politie heeft verricht", vertelt een woordvoerder van ProRail.

Pakken

Maar alle onderzoekslijnen van de politie hebben niet geleid tot aanhoudingen. "Getuigen, meld u daarom bij politie en deel wat u gezien of gehoord heeft. Het is van het grootste belang dat betrokken daders worden gepakt", aldus de ProRail-woordvoerder. Volgens de politie wordt het dossier weer geopend zodra er nieuwe informatie binnenkomt, die kan tot het arresteren van verdachten.
ProRail doet nog onderzoek naar de toedracht.