L1mburg Centraal: 15 mensen in 2022 om het leven gebracht

Het afgelopen jaar kwamen er in Limburg 17 mensen door geweld om het leven. Dat zijn er relatief veel voor onze provincie. © iStock
Nieuwjaarsreceptie provincie met handdrukken en omhelzingen. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van maandag 2 januari 2023.

Vijftien mensen in 2022 om het leven gebracht in Limburg

Het afgelopen jaar kwamen er in Limburg 15 mensen door geweld om het leven. Dat zijn er relatief veel voor onze provincie. Ter vergelijking: in de vijf jaar ervoor werden in Limburg 48 mensen om het leven gebracht. Dat is een gemiddelde van zo'n tien slachtoffers per jaar.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Nieuwjaarsreceptie provincie met handdrukken en omhelzingen

De nieuwjaarsreceptie van de provincie Limburg is traditioneel een van de eerste recepties van het nieuwe jaar. Voor gouverneur Emile Roemer is het voor het eerst een feestje met alles erop en eraan. Dertien maanden geleden werd hij benoemd, midden in de coronapandemie en dus was zijn eerste nieuwjaarsborrel er eentje zonder stevige handdruk of innige omhelzing. Maar nu kan dat dus wel.
Bekijk hier de hele reportage

Woningmarkt weer enigszins genormaliseerd

Waar de biedingen je tot voor kort nog om de oren vlogen en er zelfs aan de lopende band overboden werd, is de woningmarkt weer enigszins genormaliseerd. Belangrijkste oorzaken zijn de gestegen hypotheekrente en de daling van de koopkracht. Te gast in de uitzending is Etienne Erkens, makelaar en voorzitter van NVM Limburg,
Bekijk hier de hele reportage terug.

Dubbel Goud: Melissa Boekelman

Een aantal Limburgse topsporters begint het jaar met een mooi en warm gevoel. Zij hebben de jaarwisseling namelijk voor het eerst als papa of mama gevierd, zoals bijvoorbeeld olympisch kogelstootster Melissa Boekelman uit Sittard. Zij werd moeder van dochter Tess. Onze serie 'Dubbel Goud' geeft een inkijkje over het moederschap in combinatie met topsport.
Bekijk hier de hele reportage terug.