Limburgse grensborden duiken op in Fries Elsloo

Een houten bord in plaats van het blauwe grensbord © Sandra
De blauwe grensborden met 'Nederland' erop die vlak voor kerst plotseling verdwenen waren bij de Limburgse grens, zijn tijdens de jaarwisseling opgedoken in het Friese Elsloo.
Oudejaarsclub Vesuvius Elsloo presenteerde tijdens de openbare zitting in de vroege nieuwjaarsochtend in totaal dertien Europese grensborden.

Zorgen maken

Met de ludieke actie wil de groep zijn zorgen uiten over de wet- en regelgeving die vanuit Den Haag komen. "We hebben de borden gehaald om zo de grenzen van zelfstandigheid aan te duiden en zelf de grenzen te kunnen bepalen van de wet- en regelgeving", stelt de club.

Waar is de grens?

De club ontvreemde in totaal dertien borden: zes uit Limburg, drie uit Brabant en één uit Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Op deze plaatsen werd een rood bord teruggeplaatst, met de tekst: 'Waar is de grens?' Achterop het bord zat een briefje: 'Vanaf nu duiden wij ergens anders de grenzen aan, na de jaarwisseling zie je ons weer op de vertrouwde plekken staan'.
Tekst op het houten bord © Sandra

Niet weggehaald

Rijkswaterstaat besloot de houten borden niet weg te halen en af te wachten of de officiële grensborden - zoals beloofd - terug worden geplaatst na oud en nieuw. "We gaan ervan uit dat de initiatiefnemers van de actie zich aan hun woord houden. Mocht dit niet gebeuren dan gaat Rijkswaterstaat zelf nieuwe borden plaatsen", liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat optekenen.
Vesuvius stalde de dertien borden op nieuwjaarsdag uit in een strook weiland bij het Friese dorp Elsloo. De komende dagen neemt de club contact op met Rijkswaterstaat voor het terugzetten van de borden.
Zes grensborden zijn uit Limburg weggehaald. © Vesuvius