Politie: jaarwisseling was heel druk, maar beheersbaar

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De Limburgse politie heeft een drukke jaarwisseling achter de rug. Er kwamen veel meldingen binnen van branden, vechtpartijen en conflicten.
Bij de ongeregeldheden raakten geen politieagenten gewond.

Vuurwerk

In Sevenum raakte een 26-jarige man ernstig gewond bij het afsteken van vuurwerk. Dat gebeurde rond 00:20 uur op de Erik de Rodeweg. Het slachtoffer is uiteindelijk per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De traumaheli landde langs de A73 bij Venray om het slachtoffer van de ambulance over te nemen.

Bekogeld

Rond 3:15 uur sprak de politie mensen in Geleen aan die vuurwerk naar een woning aan het gooien waren. De groep keerde zich vervolgens tegen de agenten en bekogelden hen met vuurwerk. Het lukte de politie om de groep uit elkaar te drijven. Eén persoon werd aangehouden vanwege belediging.

Branden

Bij de alarmcentrale kwamen tijdens de jaarwisseling ook veel meldingen binnen van branden. Veel van deze branden werden veroorzaakt door vuurwerk en aangewakkerd door de harde wind. De brandweer moest ruim 100 keer uitrukken voor veelal buitenbrandjes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!