L1mburg Centraal: Warmste oudjaarsdag ooit gemeten

Bijna overal in Limburg mag tijdens de jaarwisseling vuurwerk worden afgestoken. © iStock
Weerrecord verbroken, oliebollen voor het goede doel en carbidschieten in Kelpen

Weerrecord op oudjaar verbroken

2022 was het jaar waarin er opnieuw veel weerrecords sneuvelden. En dat is ook vandaag het geval; het is de warmste oudejaarsdag ooit gemeten.

Oliebollen bakken voor het goede doel

Het belangrijkste ingrediënt voor een oliebol is liefde. In Tegelen is daar geen gebrek aan. Daar worden 2-duizend oliebollen gebakken voor het goede doel. Het geld gaat naar palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Zo beleeft je huisdier geen stress met de jaarwisseling

Het gebeurd ons allemaal wel eens op oudjaarsdag. Je staat in de keuken of bent buiten aan de wandel en je schrikt je rot van een het vuurwerk. Wij mensen kunnen dat zelf natuurlijk direct een plaats geven. Voor onze huisdieren kan dat net wat anders zijn. En dus geeft deze Maastrichtse dierenarts de volgende tips.

Hoe steek je veilig vuurwerk af bij slecht weer?

De afgelopen twee jaar was er vanwege corona een landelijk vuurwerkverbod. Maar tussen zes uur vanavond en twee uur vannacht mag er gewoon weer geknald worden. Ben je nou van plan om vuurwerk af te steken, hou dan rekening met het weer, want het kan flink waaien en regenen.

Jaaroverzicht wielrennen

Op deze laatste dag van het jaar blikken we nog één keer terug, naar het afgelopen wielerjaar. Echte grote uitschieters waren er niet bij, maar gelukkig staan de wegen in onze provincie altijd garant voor mooie wedstrijden.