Stormschade: bomen omgewaaid en file in Maastricht

Losgewaaide reclamebanners in Maastricht werden door de brandweer opgeruimd © Track 88
De hevige wind die op Oudjaarsdag over de provincie trekt, veroorzaakt op verschillende plekken problemen. Zo is in Maastricht een file ontstaan door losgewaaide reclamebanners.
Hierdoor ontstond op de Noorderbrug een file. De brandweer heeft de doeken opgeruimd.

Omleiding

Op aanwijzing van de politie moet het verkeer via Boschpoort worden omgeleid en mag er geen verkeer doorrijden richting Cabergerweg. Aan de andere zijde van Maastricht, op de Kennedybrug, was de brandweer vanochtend ook al bezig met het weghalen van reclamebanners.
De boom in Steyl wordt door de brandweer opgeruimd © Track 88

Omgewaaide bomen

Op verschillende plekken moest de brandweer in actie komen voor losgebroken takken en ontwortelde bomen. In Steyl belandde een boom van de botanische tuin op een garage. Omdat de boom nog verder dreigde te vallen, zette de brandweer ook de straat af.
De boom viel over de John F. Kennedylaan © Orange Media

Rijdende auto

In Heerlen belandde een boom op een rijdende auto. Dat gebeurde rond 13:00 uur op de John F. Kennedylaan. De bestuurder bleef ongedeerd, wel ploften de airbags. De auto raakte flink beschadigd. Een tweede auto verloor zijn kentekenplaat door de takken, maar liep verder geen schade op.
De omgeving van de sloopflat werd afgezet vanwege losgewaaide onderdelen © Track 88

Sloopflat

Bij een flat in Venlo moest de brandweer in actie komen omdat losse onderdelen van het gebouw los dreigden te waaien. De Julianaflat wordt op dit moment gesloopt, waardoor de wind vrij spel heeft in en rond de voormalige woontoren. De omgeving werd afgezet, de eigenaar van het pand werd opgetrommeld om maatregelen te nemen.