L1mburg Centraal: Jaaroverzicht

Stockfoto © iStock
Succesvol jaar voor kerststad Valkenburg en voor de negende keer op plantenjacht in de winter. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Succesvol jaar voor kerststad Valkenburg

Recordcijfers voor de kerstmarkt in Valkenburg. Na twee moeilijke coronajaren noteert de Geulstad een record aantal bezoekers, hoger zelfs nog dan in 2019. Op de laatste dag dat de kerstmarkten in de grotten open zijn, gaat Valkenburg richting de 600.000 unieke bezoekers. Nieuwe plannen zijn er ook. De stoomtrein zou de kerstmarkten van Aken, Valkenburg en Maastricht moeten gaan verbinden.

'Vuurwerkvluchtelingen' naar vakantieparken

Voor de meeste huisdieren en hun baasjes is deze periode een verschrikking vanwege het vuurwerk. Sommigen zien maar één oplossing: weg van de bewoonde wereld en een rustige plek zoeken. Bungalowpark het Vosseven in Stramproy is zo'n plek in de natuur waar vuurwerk streng verboden is.

L1mburg Centraal Jaaroverzicht: moed in zware tijden

2022 was een bewogen jaar in Limburg. Er was goed nieuws, na twee jaar beperkingen konden we weer samen zijn en feest vieren, maar er waren ook veel zorgen. Zorgen om de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, zorgen om het klimaat en agrariërs die hun toekomst in duigen zien vallen. Hoe houden we moed in zware tijden? Te gast is journalist-filosoof Ralf Bodelier.

Sportjaaroverzicht: Roda JC Kerkrade

De afgelopen dagen blikten we al terug op het 2022 van Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo. Roda JC is de laatste, en ook laagst geklasseerde, Limburgse profvoetbalclub waar we het jaar nog eens van doornemen, een jaar dat begon met optimisme, maar dat overwegend teleurstellend eindigde.

Voor de negende keer een eindejaarplantenjacht

Op zoek naar bloeiende planten in de winter, het klinkt als een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht. Toch is dat de bedoeling tijdens de negende 'eindejaarplantenjacht'. Klimaatverandering heeft ook effect op bloei in de winter en daarom wordt gezocht naar alles dat juist nu bloeit en groeit.