L1mburg Centraal: Man (57) komt om bij ongeval Tienray

Herstelwerkzaamheden aan het spoor na het fatale ongeval © Edward-Media
Honderden belangstellenden bij afscheid Gianna. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 29 december 2022.

Man van 57 komt om bij spoorwegongeval Tienray

Het slachtoffer van het ongeluk op een spoorwegovergang in Tienray is een 57-jarige man uit Leunen. De man bestuurde een veegwagen die op het spoor terechtkwam en daarna op een trein botste. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is nog in volle gang.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Honderden belangstellenden bij afscheid Gianna

Honderden belangstellenden waren er bij het afscheid van de 14-jarige Gianna uit Brunssum. Het meisje kwam vorige week om het leven bij een schietpartij in haar woning. De dader schoot daarna zichzelf dood. Voor de begrafenis werd een erehaag gevormd. Daartoe had de familie opgeroepen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Drukte bij de verkooppunten voor vuurwerk

Het mag weer, vuurwerk kopen. Afsteken mag pas zaterdag. Knalvuurwerk en vuurpijlen zijn verboden, maar in de afgelopen maanden zijn in Nederland al grote partijen illegaal vuurwerk onderschept, dus kun je er ook van uitgaan dat er veel illegaal spul de controles heeft ontweken. Net over de grens in Duitsland en België kun je wel spullen kopen die daar legaal zijn, maar hier illegaal. Verslaggever Lex van Moorsel ging kijken in Heerlen en net over de grens.
Bekijk hier de hele reportage terug.

L1mburg Centraal Jaaroverzicht: Roermond

Het is op politiek gebied de meest besproken gemeente van 2022: Roermond. Na de verkiezingen maakte Jos van Rey na tien jaar zijn comeback als wethouder. In november stapte burgemeester Rianne Donders op na jaren van ruzie over de gewenste bestuurscultuur. Onno Hoes moet de verhoudingen normaliseren. Hij is sinds half november waarnemend burgemeester in de stad.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Sportjaaroverzicht: VVV-Venlo

Het jaar van voetbalclub VVV-Venlo was er een van bouwen en breken tegelijk. Gevestigde orde vervangen door nieuwe talenten en ambitieuze plannen als het gaat om play-offs. Voor de derde aflevering in ons voetbaljaaroverzicht nemen we een kijkje in De Koel.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Zoon brengt eerbetoon aan Venlose hofzanger Felix Peters

Een zoon die een duet opneemt met zijn overleden vader. Het is een eerbetoon van Maurice Peters aan zijn vader Felix, een Venlose carnavalszanger halverwege de vorige eeuw. De stem van Felix staat op een paar carnavalsplaten. Misschien kent u de liedjes wel: 'Mien linkerbein en mien rechterbein' en natuurlijk 'Sjiengeleboem'.
Bekijk hier de hele reportage terug.