Vanaf vrijdag weer treinverkeer na dodelijk ongeval Tienray

De beschadigde trein wordt terug op de rails gezet. © Edward-Media
Het treinverkeer tussen Venlo en Venray wordt vanaf vrijdagochtend weer hervat na het dodelijk ongeval woensdag ter hoogte van Tienray.
De treinen rijden weer vrijdagochtend om 05:30 uur, meldt de NS. Eerder meldde de NS dat er donderdagavond weer treinen zouden rijden, maar dat is vertraagd naar vrijdagochtend.

Bussen

ProRail laat weten dat de werkzaamheden langer duren dan eerder werd verwacht: "Het lukt nog niet om de trein weg te slepen. Helaas kan het treinverkeer donderdag nog niet worden opgestart." Arriva zet bussen in tussen Venlo en Venray.

Trein en veegwagen

Op de spoorwegovergang vlakbij Tienray ramde woensdag rond 14:45 uur een trein een veegwagen. Daarbij kwam de bestuurder (57) van de veegwagen om het leven. Ook raakten de machinist van de trein en twee reizigers gewond.
Door de botsing ontspoorde de trein. De schade aan het spoor en de spoorwegovergang was dermate groot dat er tot donderdagavond geen treinen konden rijden. De trein kon zelf niet verder rijden en moest door een ander voertuig worden weggesleept.

Onderzoek

De oorzaak van het ongeval is nog altijd onduidelijk. De politie en ProRail onderzoeken hoe de botsing heeft kunnen gebeuren.