Berging ontspoorde trein na fataal ongeval met veegwagen

Een deel van de trein ontspoorde door de botsing. © Edward-Media
De trein die woensdag ontspoorde na de fatale botsing met een veegwagen op de spoorwegovergang in Tienray, wordt donderdag op de rails gezet en geborgen.
De herstelwerkzaamheden zijn rond 8:30 uur gestart.

Dodelijk ongeval

Op de spoorwegovergang in Tienray kwam woensdagmiddag een trein in botsing met een veegwagen. Bij het ongeval kwam de bestuurder van de veegwagen om het leven. Aan boord van de trein raakten vier mensen lichtgewond, onder wie ook de machinist. Hij liep hoofdletsel op.

Trein ontspoord

Door de botsing ontspoorde een deel van de trein. De schade aan het spoor en de spoorwegovergang is dermate groot dat er tot donderdagavond 18:00 uur geen treinen zullen rijden tussen Venlo en Venray, verwacht ProRail.
De ontspoorde trein wordt donderdagochtend door medewerkers van ProRail eerst terug op de rails gezet. Daarna wordt gekeken of de trein nog kan rijden. Als dat zo is, dan zal de trein voor herstelwerkzaamheden naar Blerick worden gereden. Het gaat om een 'uitzonderlijke klus' laten medewerkers van ProRail aan een correspondent ter plaatse weten.
De trein, het spoor en de overgang raakten zwaar beschadigd door de botsing. © Edward-Media

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!