Trekpontje Reindersmeer kapot: omlopen voor wandelaars

Met het trekpontje kunnen wandelaars rondom het Reindersmeer hun toch inkorten van acht naar vier kilometer © Facebook gemeente Bergen
Het trekpontje op het Reindersmeer in Well is kapot en is voorlopig buiten werking. Met het trekpontje kunnen wandelaars rond het Reindersmeer hun toch inkorten van acht naar vier kilometer.
Dat meldt de gemeente Bergen.

Enkele weken

De verwachting is dat het herstel van het pontje enkele weken gaat duren. Met het trekpontje kunnen wandelaars rond het Reindersmeer hun toch inkorten van acht naar vier kilometer.

Kortere route

Omdat het pontje uit de vaart is betekent dat voor de komende weken dat alleen de langere route beschikbaar is. Het Reindersmeer is onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen waar veel wandelaars naar toe trekken. Vaak besluiten wandelaars om tijdens de wandeltocht de route in te korten door gebruik te maken van het pontje.

Onlangs vervangen

Een dik jaar geleden verving de gemeente Bergen het trekpontje nog. Het oude veer was door slijtage aan vervanging toe. Met de vernieuwing zou de oversteek voor de komende 20 jaar weer verzekerd zijn.