Ook donderdag geen treinen na dodelijke aanrijding Tienray

De trein raakte bij het ongeval zwaar beschadigd en liep uit de rails © Edward-Media
Het treinverkeer op de Maaslijn ligt na de dodelijke aanrijding van woensdagmiddag ook donderdag nog een groot deel van de dag plat.
Dat meldt de NS. Er zullen ook op de lijnen van andere vervoerders storingen en andere problemen op het spoor voorkomen. Naar verwachting rijden de treinen donderdag rond 18:00 uur pas weer.

Veegwagen

Het ongeval op de Spoorstraat kostte woensdagmiddag het leven van de bestuurder van een veegwagen. Die werd rond 14:40 uur geraakt door de stoptrein van Arriva. Aan boord van de trein raakten vier mensen lichtgewond, onder wie ook de machinist. Hij liep hoofdletsel op. Alle gewonden werden door ambulancepersoneel gecontroleerd, niemand hoefde naar het ziekenhuis. De inzittenden van de trein werden na het ongeval opgevangen in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.
De schade aan het spoor en de spoorwegovergang is van dien aard dat het nog tot donderdag duurt eer de Maaslijn weer kan worden vrijgegeven. Reizigers tussen Venlo en Venray zijn gedurende de stremming aangewezen op de bus.
Onduidelijk is nog hoe het precies is gebeurd, en of de trein de veegwagen heeft geraakt of andersom. De klap was zo hard dat de veegwagen ongeveer 30 meter van de spoorwegovergang terechtkwam. Ook de trein raakte zwaar beschadigd.