Tientallen schapen De Hamert waarschijnlijk dood door wolf

Wolf waarschijnlijk dader slachting schaapskudde Wellerlooi. © iStock
Op Landgoed De Hamert in Wellerlooi zijn 23 schapen gedood en meer dan 15 gewond geraakt. Volgens Limburgs Landschap is het "zeer aannemelijk" dat dit het werk is geweest van een wolf.
De schaapskudde is in de nacht van maandag op dinsdag aangevallen.

Dader

Arjan Ovaa van Limburgs Landschap: "Heel erg dit. Er zijn DNA-monsters genomen van enkele dode schapen. Dat doen we om speeksel van de dader te ontdekken. Ik heb gesproken met enkele collega's die ter plekke waren. Het is hoogstwaarschijnlijk een wolf geweest." De DNA-monsters worden onderzocht in Utrecht door bureau BIJ12. Het kan een paar weken duren voordat definitief duidelijk is of het om een wolf gaat.

Slachting

Landgoed De Hamert is ruim duizend hectare groot en onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. Arjan Ovaa: "Het is geen verrassing dat in Limburg af en toe een wolf opduikt. Wat mij wel verbijstert, is de grootte van de slachting onder onze dieren."

Raster

De schapen uit de kudde die de aanval overleefd hebben zijn naar een ander stuk grond gebracht waar ze veilig zouden staan achter een raster met stroom.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!