Gestolen beeld kindje Jezus teruggebracht: 'Was weddenschap'

De kersstal in Kerkrade is weer compleet © Rene Engels
Een jonge vrouw die het kindje Jezus tijdens kerst uit de kerststal in Kerkrade had meegenomen heeft het beeld dinsdagmiddag 'met schaamrood op de kaken' teruggebracht. Ze had het voor een weddenschap uit de kribbe gehaald.
Dat meldt Rene Engels, eigenaar van de kerststal, op Facebook.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden was volgens een correspondent ter plaatse te zien dat het beeldje op Eerste Kerstdag gestolen is uit de kerststal op de Markt. Dat zou tussen 23:10 en 23:15 uur gebeurd zijn. De eigenaar dreigde om de beelden online te zetten als kindje Jezus niet terug zou komen. Maar dat gebeurt niet meer nu de kerststal weer compleet is. "Je kunt zeggen wat je wilt maar ze heeft haar fout zelf rechtgezet", schrijft eigenaar Rene Engels.

Gekke bui

De vrouw wist niet van wie het beeld was het had eerst nog de kerk gebeld. Uiteindelijk belde ze Engels, omdat ze het beeld terug wilde komen brengen. "Ze had een grote doos Merci en doos Toblerone bij zich. Ze verontschuldigde zich dat ze het in een gekke bui had gedaan." Engels is blij dat het beeld terug is. "We kunnen er nu om lachen. Maar we kunnen het niet verkopen als opa's en oma's met kleinkinderen komen bij een halflege stal."