L1mburg Centraal: Kerststress in restaurants

Stockfoto © iStock
Kerststress in restaurants, Limburger reist non-stop de wereld rond en meer Limburg nieuws in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Kerststress in restaurants

De restaurants zitten deze kerstdagen weer vol. De laatste keer dat dat mogelijk was is alweer drie jaar geleden. (Vanwege corona bleven de restaurants in 2020 gesloten. Een jaar later moesten de deuren om 5 uur 's middags dicht en golden er afstandsregels). Dit jaar is het weer als vanouds. Restaurant Nieuw Vosseven in Stramproy zit vandaag vol tijdens lunch en diner.

Limburger reist non-stop de wereld rond

Kerst vieren we het liefst met geliefden, familie en vrienden. Dat geldt ook voor wereldreiziger Tom Grond. Al tien jaar lang doet hij niets anders dan reizen, maar met de kerst is hij bij zijn ouders in Simpelveld. Van zijn droom om alle landen van de wereld de wereld te zien, heeft hij inmiddels zijn beroep gemaakt. Rond de 800 duizend mensen volgen zijn avonturen op zijn website en sociale media kanalen.

Kerstboodschap bisschop Smeets

Vanuit het bisdomhuis in Roermond wenst bisschop Harrie Smeets alle Limburgers een zalig kerstfeest toe. De zieke bisschop nam vanochtend nog deel aan de eucharistieviering in de kathedraal van Roermond. Speciaal voor deze kerstboodschap haalde de bisschop een relikwie tevoorschijn van de kribbe van Jezus Christus.

Tom Dumoulin blikt terug op zijn carrière

Tom Dumoulin, Juul Franssen en Philippe Gilbert, alle drie grote namen die dit jaar afscheid namen van de wedstrijdsport. De een vierde het met een afscheidswedstrijd in Valkenburg, de ander hield een bescheiden feestje. Met Tom Dumoulin blikken we terug op zijn imposante carrière. Natuurlijk gaat het over zijn unieke eindzege in de Giro maar ook over vriendschap en zijn doorbraak op internationaal niveau.

16-jarige versiert huis extreem met Kerst

Met maar liefst 11 kerstbomen, 120-duizend lampjes en bijna 5 en een half duizend ballen is huize Kerkhoffs in Kelpen-Oler in opperste Kerstsfeer. En ieder jaar hetzelfde liedje. Zoonlief Jop Kerkhoffs klaart deze mega-versierklus in z'n uppie. De 16-jarige is nu eenmaal helemaal gek van Kerstversieringen.