Voor kerst haalt Jop (16) letterlijk alles uit de kast

Job Kerkhoffs uit Kelpen-Oler © L1 (Peter Beeker)
Op de Kanaalweg in Kelpen-Oler is het nooit een grijze en druilerige Eerste Kerstdag. Daar zorgt Jop Kerkhoffs (16) wel voor. Als er versierd moet worden haalt hij letterlijk alles uit de kast.
In huize Kerkhoffs is de sfeeraankleding nogal 'extreem'. Elf kerstbomen met wel 5400 kerstballen staan er en zo'n 120.000 lampjes hangen er. Zoon Jop Kerkhoffs heeft al jaren een behoorlijke versiertik als de kerstdagen zich aandienen. "Ik ben hier toch wel zeker één week mee bezig. Prachtig toch?!"

Oma

Toen hij acht jaar was, begon het echt te kriebelen. De kerstversiering werd vanaf dat moment een klus voor Jop. "Van mijn oma heb ik geleerd hoe je dat mooi kunt doen. De dikke ballen onderin de boom zodat je een mooie verhouding krijgt."

Opruimen

Vader en moeder Kerkhoffs bemoeien zich niet meer met de aankleding van hun huis tijdens de kerst. "Fijn is ook dat hij zelf alles opruimt", zeggen zijn ouders.
We vieren elk jaar kerst, maar waar komt het feest vandaan? Dat leggen we in onderstaande video uit:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!