Video: bisschop Smeets wenst iedereen een zalig kerstfeest

Bisschop Harrie Smeets met een relikwie van de kribbe van Jezus © L1
Vanuit het bisdomhuis in Roermond wenst bisschop Harrie Smeets iedereen een zalig kerstfeest. Speciaal voor deze kerstboodschap haalde de bisschop een relikwie tevoorschijn van de kribbe van Jezus Christus.
Toen Harrie Smeets nog de deken was van Venray gaf een parochiaan hem iets wat hij van grote waarde schatte: een overblijfsel van de kribbe van Jezus.

Laatste reis naar Rome

Het was een bewogen jaar voor de zieke bisschop. Eén van de hoogtepunten was zijn bezoek aan Rome. Vanwege zijn ziekte was het een uitputtingsslag. Tegelijkertijd was daar het besef dat dit echt het laatste bezoek was aan Vaticaanstad. Samen met de andere Nederlandse bisschoppen sprak hij onder andere over de toekomst van de katholieke kerk in Nederland. Ook ontmoette Smeets de paus die speciale aandacht had voor de zieke bisschop.
Smeets hoorde in het voorjaar van 2021 dat hij een hersentumor heeft. De afgelopen maanden is deze niet verder gegroeid. Afgelopen zomer is de bisschop begonnen met een nieuwe reeks van zes chemokuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!