Kerstdiner gaat in vlammen op

De brand gooide roet in het kersteten © WeertdeGekste.nl
Een autobrand heeft zaterdagavond in Thorn letterlijk roet in het eten gegooid van een kerstdiner voor een familie. In een bestelbus waar het eten in stond was een brand ontstaan.
De brandweer werd iets voor 18:00 uur opgetrommeld om een brand te blussen op de Trippaardstraat.

Omrijden

Een bezorger van een slagerij was met het eten voor 18 personen onderweg naar een adres in Wessem, weet WeertdeGekste.nl. Vanwege de afsluiting van de weg van het witte stadje naar Wessem was de bestuurder genoodzaakt om om te rijden. De bezorger moest in de Trippaardstraat ineens vol in de remmen voor een tegenligger.

Brander

Door die harde remactie viel een brander uit een zogenoemde chafing dish (warmhoudbak, red.). Dat veroorzaakte een kleine brand in de bestelauto. De bestuurder belde bij buurtbewoners aan om een emmer water te regelen. Maar toen hij een volle emmer met water had en terugkeerde bij het voertuig, stond de bestelbus in lichterlaaie.

Aangebrand

De opgeroepen brandweer had de brand snel onder controle. Maar de brandweermensen konden niet voorkomen dat het eten volledig aanbrandde en de familie het zonder het bestelde kerstdiner moet doen deze kerstavond.
De bestelbus raakte zwaar beschadigd.