Toverland wil geen drone boven park tijdens werkzaamheden

Dronebeeld van de verbouwing van Toverland © Nick Ringelberg
Een drone die de bouwwerkzaamheden in Toverland vastlegt, geeft te veel prijs. Het attractiepark in Sevenum ziet de vliegende camera dan ook liever verdwijnen.
Op dit moment worden vier nieuwe attracties aangelegd.

Geen beelden maken

Pretparkfans kunnen die ontwikkelingen op de voet volgen met de luchtfoto's die gemaakt worden door een dronepiloot. Maar Toverland is er minder blij mee. Volgens Looopings hebben communicatiemedewerkers een dronepiloot gevraagd om geen beelden vanuit de lucht meer te maken en te delen via Twitter en Instagram.

Geen regels overtreden

Overigens overtreedt de dronepiloot geen regels, want juridisch gezien mag het, heeft hij alle benodigde certificaten en voldoet hij aan alle wet- en regelgeving. Zolang de bestuurder van de drone niet recht boven mensen vliegt en geen mensen herkenbaar in beeld brengt, kan Toverland zich nergens op beroepen.

Niet van gediend

Dat neemt niet weg dat het attractiepark er moeite mee heeft, zegt een woordvoerder tegen de pretparksite. Toverland is bang dat medewerkers toch ongevraagd in beeld komen. "Die zijn daar niet van gediend."

Onthulling geheimen

Een ander argument dat meespeelt dat Toverland geen drone boven het park wil hebben, is dat er mogelijk nieuwe dingen onthuld worden die nog geheim moeten blijven. "Er worden ook zaken en ontwikkelingen getoond waar we zelf nog niet over bericht hebben." Het gaat dan onder andere om de uitbreiding van Avalon.
De bewuste dronepiloot liet Looopings weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Het is niet mijn bedoeling om een heel marketingplan om zeep te helpen."