L1mburg Centraal: Kerstfeest in Oekraïense opvanglocatie

Afbeelding ter illustratie © iStock
Kerstfeest in Oekraïense opvanglocatie, brand in Dieteren en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Oekraïense vluchtelingen in Venlo

Oekraïense vluchtelingen proberen het beste ervan te maken tijdens de feestdagen. In een grote opvanglocatie in Venlo vieren de oorlogsvluchtelingen een Kerstfeest dat een beetje doet denken aan hun thuisland. Verdriet en onzekerheid is er nog altijd, zo ver van huis. Maar er wordt ook genoten van de Oekraiense gerechten en het samenzijn.

L1 Kerstdiner

L1 organiseerde gisteren in Limbricht een diner voor mensen die het echt verdiend hebben. Het was een geweldige avond om nooit te vergeten.

Brand in Dieteren

Een grote brand heeft vanmiddag veel rookoverlast veroorzaakt in Dieteren. De brand ontstond rond half een in een schuur achter een woning. De rook trok richting Echt en de hulpdiensten lieten via een burgernetbericht weten dat mensen uit de rook moesten blijven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Doorgeefwinkel, alles gratis

Ben je nog op zoek naar het perfecte kerstcadeau, en heb je dit jaar weinig te besteden of wil je een duurzaam cadeau geven? Dan kan je in Maastricht naar de doorgeefwinkel. Alles mag er gratis weg. De winkel is het hele jaar geopend, maar rond de kerstdagen komen mensen vaak specifiek om op zoek te gaan naar bijzondere kerstcadeaus.