Grensborden weggehaald: 'Grenzen ergens anders aangeduid'

Een houten bord in plaats van het blauwe grensbord © Sandra
Weggebruikers die de grens oversteken richting Limburg, komen niet het grensbord Nederland tegen, maar houten borden met de tekst 'Waar is de grens?'. Rijkswaterstaat spreekt van een ludieke actie.
De bruine platen staan voor zover bekend onder andere op de grensovergangen van de A40/A67, de A61/A74 en op de grens van de Belgische A2/A76.

Niet weghalen

Op een briefje achterop het houten bord staat: 'Vanaf nu duiden wij ergens anders de grenzen aan, na de jaarwisseling zie je ons weer op de vertrouwde plekken staan'. Rijkswaterstaat heeft besloten om de houten borden niet weg te halen, maar af te wachten of - zoals staat aangegeven - de officiële grensborden terug worden geplaatst na oud en nieuw.
Tekst op het houten bord © Sandra

Voorzichtig doen

Mochten de initiatiefnemers van de actie zich niet aan hun woord houden en de grensborden dus niet na de jaarwisseling terugplaatsen, dan zal Rijkswaterstaat zelf nieuwe borden plaatsen. Maar vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat de officiële borden er in het nieuwe jaar weer staan. "We hopen dat ze voorzichtig doen, want het is toch naast de snelweg."
Rijkswaterstaat heeft geen idee uit welke hoek de ludieke actie komt. "Er hebben vaker grensacties gespeeld. Zo had het in Oost-Nederland te maken met de stikstofregels", geeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan. Deze keer is de achtergrond van de actie niet bekend.
Het is ook niet bekend waar de grenzen nu staan aangeduid.