Automobilist met beslagen autoruiten zorgt voor gevaar

Stockfoto © iStock
Een automobilist heeft het vrijdag in Horst wel erg bont gemaakt. Het gevolg van zijn dollemansrit is dat hij nu zonder rijbewijs zit.
De politie kreeg die middag rond 15:00 uur vier 112-meldingen vrijwel tegelijkertijd binnen over het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder.

Hele rijbaan

Aan één rijbaan bleek de automobilist namelijk niet genoeg te hebben. Getuigen zagen dat hij de hele rijbaan nodig had voor zijn rit. Ook botste de bestuurder op verschillende plekken tegen paaltjes en verkeersborden.

Drie politie-eenheden

Aangezien de politie het een gevaarlijke situatie vond die mogelijk voor schade of gewonden zou zorgen, werden er drie politie-eenheden aangestuurd om de brokkenpiloot van de weg te halen. Agenten kregen de desbetreffende auto al snel in het vizier op de Crommentuynstraat in Meterik.

Stopteken

Op een stopteken werd niet meteen gereageerd. Daarom werd de automobilist tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek het zichzelf erg lastig te hebben gemaakt aangezien zijn autoramen zodanig beslagen waren, dat hij heel weinig zicht op de weg moet hebben gehad.

Onderzoek

De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Ook zal het Central Bureau Rijvaardigheidsbewijzen onderzoeken of de bestuurder nog wel in staat is om een auto te besturen, zodra hij zijn roze pasje weer terug heeft. Tot het onderzoek mag hij in ieder geval niet achter het stuur kruipen.
Bij de dollemansrit zijn geen gewonden gevallen en was er alleen materiële schade.