L1mburg Centraal: Personeel staakt, drogisterijketen dicht

Afbeelding ter illustratie © iStock
Etos-personeel staakt en houdt winkels gesloten, een terugblik op Koningsdag. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de volledige uitzending.

Personeel staakt, veel Limburgse Etos-winkels dicht

Op de dag voor Kerst houden veel Limburgse Etos-winkels de deuren dicht. Het personeel van de drogisterijketen staakt voor meer loon. Op het Maastrichtse Onze Lieve Vrouweplein verzamelden zich vrijdagochtend een vijftigtal Etos-medewerkers.

Vijftien jaar celstraf en tbs voor doden Heerlenaar

De 31-jarige Zouo 'Tom' A. moet 15 jaar de cel in voor het doden van Heerlenaar Frank van der Schrier, vorig jaar november. Ook kreeg hij tbs met dwangverpleging opgelegd. Dat heeft de rechtbank in Maastricht bepaald.

L1mburg Centraal Jaaroverzicht: Koningsdag

Er werd lang naar uit gekeken, heel lang. 27 april kon het eindelijk doorgaan, Koningsdag in Maastricht. Onder een stralende zon kregen de jarige koning Willem-Alexander en zijn familie de vele facetten van Maastricht en omgeving te zien tijdens het programma Leef Maastricht. Te gast is de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn.

Peelpush wint, Fast voelt zich morele winnaar

In de eredivisie volleybalvrouwen speelden de twee Limburgse clubs, Fast en Peelpush, hun laatste wedstrijd uitgerekend tegen elkaar. In de Gennepse sporthal Pica Mare won de nummer zes uit Meijel met 2-3. Dankzij hekkensluiter Fast, tot donderdagavond nog puntloos, werd het een spannende derby. De thuisploeg verraste vriend en vijand.

Foodbank Maastricht in actie tegen verspilling

Met de kerstdagen voor de deur moet er vaak groot worden ingekocht voor uitgebreide kerstmaaltijden. Het is voor veel mensen herkenbaar: je koopt weer veel te veel. Bij de supermarkten wordt ook niet alles verkocht. Bij Foodbank Maastricht maken ze gebruik van het overschot aan voedsel, niet alleen met kerst, maar elke dag. Het gaat om voedsel dat overblijft op de markt of bij winkels, zodat het niet wordt weggegooid.

In actie voor de voedselbank van Venlo

Leerlingen en medewerkers van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken komen in actie voor de voedselbank in Venlo. Zo worden er lang houdbare voedselproducten verzameld en vrijdag werd bij College Den Hulster in Venlo een kerstmarkt georganiseerd om geld op te halen.