Gemeenteraad Venlo stuurt brandbrief over Maaslijn

Arrivatrein. © Erwin Minkenberg
De Venlose gemeenteraad stuurt een brandbrief naar Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.
Doel van de brief is om aandacht te vragen voor het uitblijven van investeringen op de Maaslijn, meldt Omroep Venlo.
"Terwijl het Rijk stevig investeert in de infrastructuur in de rest van het land, loopt de opwaardering van de Maaslijn opnieuw vertraging op. Wij roepen u op om als Rijk nu prioriteit te geven aan de Maaslijn en daarmee te investeren in de nodige bereikbaarheid van onze regio", schrijft Raquel van de Put (CDA) namens de voltallige Venlose gemeenteraad in de brief aan de staatssecretaris.

2027

Begin dit jaar trok ProRail de aanbesteding voor elektrificatie en verdubbeling van de Maaslijn terug. De Maaslijn had in 2020 al klaar moeten zijn, maar volgens de laatste prognoses wordt dat nu 2027. De geraamde kosten zijn inmiddels opgelopen tot meer dan 300 miljoen euro. De oude dieseltreinen op het traject moeten plaats maken voor moderne elektrische treinen.

Randstad

Wat de Venlose gemeenteraad verder dwarszit is dat het Rijk volop investeert in infrastructuur in de Randstad en een aantal groeiregio’s. Volgens de gemeenteraad ontstaat hierdoor een tweedeling in ons land. "Goede bereikbaarheid is cruciaal voor een sterke economie en voor onze inwoners om te kunnen (blijven) wonen waar ze willen", schrijft de gemeenteraad in de brief.