Crowdfunding voor bestolen kunstenaar

Kierkels staat bekend om zijn beelden in glas en brons. © crowdfunding Erik Kierkels
Kunstenaar Erik Kierkels uit Panningen is door een diefstal al zijn beelden en gereedschap kwijt. Er is nu een crowdfundingsactie gestart, zodat hij weer aan de slag kan.
De actie is een initiatief van de kinderen van Kierkels, die volgend jaar zijn 40-jarig jubileum viert.

Niet meer zichzelf

Robin, Mark en Renee konden het niet langer aanzien dat hun vader door de diefstal niet meer zichzelf was. Met de crowdfundingsactie hopen ze genoeg geld op te halen, zodat hun vader de draad weer op kan pakken. En daarvoor is behoorlijk wat geld nodig, want volgens Kierkels komt de totale schade uit op 60.000 euro.

Bronzen en koperen beelden

"25 kunstbeelden, ook beelden voor mijn kinderen die in de rekken lagen. Allemaal verdwenen. Ze hebben alles meegenomen. Ook mijn gereedschap. Ik moet helemaal opnieuw beginnen. Hoe, wanneer en waarmee weet ik niet. Het is verschrikkelijk om rond te lopen in een werkplaats waar niets gebeurt."

Beveiliging

Kierkels staat bekend om zijn beelden in glas en brons. Hoe zijn 40-jarig jubileum moet nu het gros van zijn collectie gestolen is, moet de kunstenaar nog bedenken. Hij is vastbesloten om in het nieuwe jaar de bestellingen voor klanten, voor zover mogelijk, opnieuw te maken. Ook overweegt hij een alarminstallatie aan te brengen, want camera's of een elektronisch alarm was er niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!