VenloStormt gooit handdoek in de ring

De voorlaatste VenloStormt in 2018 © L1(Loes Schreurs)
Obstakelrace VenloStormt gooit de handdoek in de ring. De organisatoren hebben het bijltje er bij neergegooid waarmee het sportevenement ophoudt te bestaan.
Dat heeft de organisatie donderdagochtend bekendgemaakt. Mensen die zich hadden ingeschreven voor de editie 2023 hebben hun inschrijfgeld al teruggekregen, meldt het bericht.

Beslissing

De organisatoren Dennis Meens, Jeroen Kouwenberg en Jos Storm hebben het besluit genomen omdat ze het werk rond VenloStormt niet meer kunnen combineren met hun dagelijks werk en privéleven. "De organisatie vraagt veel tijd en aandacht. Dit valt voor mij niet meer te combineren met mijn baan en jonge kinderen, vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om te stoppen", aldus Meens in de verklaring.

Drama

VenloStormt werd in 2014 voor de eerste keer gehouden, en groeide na een aantal jaren uit tot een stormloop met zo'n 5000 deelnemers. Het evenement kende een dramatische editie in 2017, toen een deelneemster om het leven kwam nadat zij bij de waterglijbaan onder een andere deelnemer terechtkwam.
De afgelopen twee jaren is het evenement vanwege de coronacrisis niet georganiseerd. De laatste VenloStormt was daarmee in 2019.