L1mburg Centraal: Twee doden bij schietpartij in Brunssum

Daags na de schietpartij gaat het onderzoek verder © L1 (Frank Moonen)
Nieuwkomer Fortuna in eredivisie al snel op derde plek. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van woensdag 21 december 2022.

Twee doden bij schietpartij in woning Brunssum

Een gruwelijk drama in Brunssum donderdagavond. Bij een schietpartij in een woning kwam niet alleen de 14-jarige Gianna om het leven, maar ook een 39-jarige man. Twee andere personen raakten gewond. Ze liggen nog in het ziekenhuis.
Bekijk hier de hele reportage terug.

L1mburg Centraal Jaaroverzicht: Gino

Gino. Zijn naam staat voor een gitzwarte bladzijde in het jaar 2022. De vermissing van de 9-jarige jongen, de dagenlange zoektochten en de intrieste afloop van de zaak raken de hele provincie. Gino woonde in Maastricht, werd vanuit een speeltuin in Kerkrade ontvoerd en dood gevonden in Geleen. In deze uitzending blikken we terug met onze verslaggevers Frank Moonen en Maurice de Heus, die dagenlang verslag deden van de zaak.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Nieuwkomer Fortuna al op de derde plek

Bij Fortuna kregen ze er dit jaar een nieuw elftal bij: een vrouwenelftal. De Sittardse club trad toe tot de Vrouwen Eredivisie en staat bij de winterstop op een knappe derde plaats.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Kerstdorp in aanbouw in Sevenum

Al 42 jaar leeft Theo van Oosterhout uit Sevenum zich helemaal uit in aanloop naar Kerstmis. Beelden, een kerststal en een kerk. Zijn verzameling kerstspullen is inmiddels zo groot geworden dat in de aanbouw van zijn huis een compleet kerstdorp te bewonderen is.
Bekijk hier de hele reportage terug.