Megakerstdorp in aanbouw huis Theo (69): 'Echt mijn hobby'

Theo van Oosterhout bouwt al 42 jaar in de aanloop naar kerst een groot kerstdorp in zijn aanbouw. © L1 (Tim van der Weerden)
Al 42 jaar leeft Theo van Oosterhout (69) uit Sevenum zich helemaal uit in aanloop naar kerstmis. Zijn verzameling kerstspullen is inmiddels zo groot geworden dat in de aanbouw van zijn huis een compleet kerstdorp te bewonderen is.
"Ik ben jaarlijks twee weken bezig om alles op te bouwen. Het is echt mijn hobby", vertelt Van Oosterhout enthousiast.

Kerstdorp blijft groeien

Het begon ooit met kerstbeelden die hij van zijn vader kreeg. Elk jaar blijft het kerstdorp van Theo verder groeien. Veel van die spullen maakt hij zelf. "Een waterval en bruggetjes. En dit jaar heb ik ook lantaarns gemaakt."

Niet onopgemerkt

Thea, de vrouw van Theo, is blij dat hij zich zo uit kan leven met zijn hobby. "Maar het is echt zijn ding. Ik bemoei me er verder niet mee", zegt ze.
Het kerstdorp is inmiddels niet onopgemerkt gebleven in Sevenum. Elk jaar krijgt Van Oosterhout mensen op bezoek die naar zijn kunstwerk komen kijken. "Gemiddeld zijn dat er zo'n 80 per jaar. Mensen vinden het prachtig." Op de vraag of het kerstdorp volgend jaar terugkeert, antwoordt hij: "Ja, ja, ja. Tenminste, zolang ik mag leven wel."