Opnieuw lange straf voor Landgraafse die man liet vermoorden

Bobo Jalloh kwam in 2017 door messteken om het leven. © Fer Traugott/Opsporing Verzocht
De echtgenoot van de vermoorde Bobo Jalloh uit Landgraaf is ook in hoger beroep veroordeeld. De vrouw kreeg 19,5 jaar cel.
Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag bepaald.

Opdracht

Volgens het hof gaf Hadiyatou D, de vrouw van Bobo Jalloh, in 2017 de opdracht om haar man om het leven te brengen. De twee mannen die de moord daadwerkelijk uitvoerden werden eerder al veroordeeld. Een van hen, Hub M., overleed eerder dit jaar in de gevangenis. Hij kreeg eerder van de rechtbank 17,5 jaar cel.

Vrijspraak

Medeverdachte Dave G. werd in door de rechtbank in Maastricht tot 21,5 jaar cel veroordeeld. Hij trok zijn hoger beroep later in waardoor zijn straf definitief werd. Een vierde verdachte die niet bij de moord aanwezig was, werd bij het Hof vrijgesproken. Van de rechtbank kreeg hij nog een celstraf van drie jaar.

Acht messteken

Bobo Jalloh werd op 31 mei 2017 in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf door messteken om het leven gebracht. Hij werd acht keer in zijn borst gestoken. De vrouw zou de moord hebben beraamd omdat haar man haar en de kinderen mishandelde. Ze sprak erover met twee mannen die ze via een telefoonwinkel kende en daar zou het moordplan bekokstoofd zijn.

Bewijs

De twee mannen hebben dat bekend, de vrouw heeft altijd gezegd dat ze er niets mee te maken had. Toch is er volgens de rechters voldoende bewijs tegen haar. Zo zijn er de verklaringen van de twee andere verdachten en is uit onderzoek naar het telefoonverkeer gebleken dat de vrouw en twee mannen vlak voor de moord contact hadden met elkaar. Ze zou de deur hebben open gezet en het tweetal ook weer via de achterdeur naar buiten hebben gelaten.

Dna-match

De politie kon de zaak lange tijd niet oplossen. Toen het rechercheteam al ontbonden was, kwam er door een dna-match via een tiewrap alsnog een doorbraak in de zaak. Een van de mannen bleek in de dna-databank te zitten en omdat hij meteen begon te praten kwam de zaak in een stroomversnelling.