Ontvoering en afpersing met geweld: broers laten niks los

Foto ter illustratie © iStock
De broers Gentrit S. (21) en Kreshnik S. (24), die verdacht worden van een brute ontvoering van een Venraynaar, houden hun lippen stijf op elkaar.
Tot op de dag van vandaag hebben de broers uit Horst nog niks verklaard over de ontvoering van de man op 25 juli dit jaar, terwijl ze al ruim drie maanden in voorarrest zitten. Dat bleek woensdag tijdens een zogeheten pro-formazitting in de rechtbank van Roermond.

Antwoorden

Volgens advocaten Henk van Asselt en Tommie Joris gaat het duo nog antwoorden geven over hun rol in deze zaak. De 21-jarige Rick J. uit Panningen, een derde verdachte, heeft wel al iets verklaard.

Bivakmutsen

Het drietal zou eind juli een man van 26 uit Venray hebben ontvoerd nadat die via een bekende op een bepaalde plek in Horst had afgesproken. Gemaskerd met bivakmutsen en gewapend met vuurwapens dwong het drietal hun slachtoffer in de kofferbak van een auto. Het slachtoffer werd daarbij ook op zijn hoofd geslagen.

Afknippen teen

Op een afgelegen plek in het bos kreeg de geblinddoekte Venraynaar te horen dat hij geld moest afstaan en zijn digitale portefeuille met cryptovaluta vrij moest geven. De verdachten dreigden daarbij onder meer een teen van het slachtoffer af te knippen. De poging om de Venraynaar af te persen liep volgens het Openbaar Ministerie (OM) spaak door 'gestuntel' door het trio.

Volgende zitting

"Het zijn zeer ernstige feiten", aldus het OM. Binnen drie maanden moeten de verdachten weer op zitting komen. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend.