Schietpartij Brunssum: meisje (14) en man (39) komen om

Politie rond het huis aan de Koolhofstraat na de schietpartij © Orange Pictures
De dodelijke schietpartij in Brunssum dinsdagavond heeft twee levens geëist. Een meisje van 14 kwam meteen om het leven, in het ziekenhuis overleed later ook een van de drie gewonden.
Het tweede fatale slachtoffer is een man van 39, meldt de politie. Het meisje was een van de bewoners van het huis, de man was afkomstig uit Heerlen.

Achtergrond

De twee andere slachtoffers liggen nog gewond in het ziekenhuis. De politie doet vooralsnog geen mededelingen over de achtergrond van het drama. "Enerzijds is het onderzoek nog bezig, maar daarnaast zijn we ook terughoudend vanwege de privacy van de slachtoffers." Later in de middag hoopt de woordvoerder meer informatie te kunnen geven.

Knallen

Buren van het huis aan de Koolhofstraat hoorden dinsdagavond even na 22:00 uur knallen die niet van vuurwerk, maar van schoten afkomstig waren. Agenten vonden in het huis het lichaam van het meisje en de drie gewonden. Die laatsten zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een hond in de woning is meegenomen met de dierenambulance.
Daags na de schietpartij gaat het onderzoek verder © L1 (Frank Moonen)

Onderzoek

De politie is nog druk bezig met onderzoek in en rond de woning. Behalve technisch onderzoek worden ook verschillende personen gehoord. De omgeving was ook ook woensdagochtend nog afgezet.

Emmacollege

Leerlingen van het Emmacollege in Heerlen, de school waar het meisje zat, zijn woensdag naar huis gestuurd. De directeur wil verder niks zeggen.