Alain Krijnen genomineerd als burgemeester Eijsden-Margraten

Alain Krijnen © Gemeenten Eijsden-Margraten
Alain Krijnen (42) is dinsdagavond door de gemeenteraad van Eijsden-Margraten voorgedragen als nieuwe burgemeester.
Krijnen zal naar verwachting 23 maart worden geïnstalleerd. De inwoner van Amsterdam is momenteel nog werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Selectie
Hij is geselecteerd door de Vertrouwenscommissie uit de 21 kandidaten die naar het ambt hadden gesolliciteerd. De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander.
Krijnen is de beoogde vervanger van Sjraar Cox, die in mei 2021 als waarnemend burgemeester aantrad. Eijsden-Margraten zat zonder burgemeester nadat CDA'er Dieudonné Akkermans opstapte in de nasleep van de affaire-Vrehen.

Gedreven man

Krijnen is op dit moment plaatsvervangend hoofd van de afdeling Inrichting Openbaar Bestuur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. "Hij geeft daar leiding aan deze zware beleidsafdeling in het hart van het ministerie. Daarnaast is hij als strategisch adviseur betrokken bij dossiers als de toekomst van het openbaar bestuur en de versterking van het lokaal bestuur", zo meldt de gemeente. Hij wordt een 'gedreven en een sociaalvaardige man met een oprechte interesse in anderen' genoemd.