Stakingen bij Etos en Bijenkorf in Maastricht

Bijenkorf in Maastricht © Jean-Pierre Geusens
De onrust in de winkelstraten wordt steeds groter. Ook in Maastricht staken winkelmedewerkers voor een beter loon. Vrijdag legt het personeel van Etos het werk neer en in de Bijenkorf wordt vrijdag en zaterdag gestaakt.
Zondagavond verliep een ultimatum van FNV aan de werkgevers voor een flinke loonsverhoging. In navolging van de actie maandag in Amsterdam wordt er deze week in meerdere steden gestaakt bij de Etos.

Loonsverhoging

FNV wil dat de lonen in de drogisterijen meestijgen met de inflatie. Dat betekent volgens de bond een loonsverhoging met minimaal 10 procent in januari. In de drogisterijbranche werken volgens FNV ruim 10.000 werknemers.
"De lonen liggen in de gehele winkelstraat veel te laag, dus ook bij de drogisterijen. Onze leden kunnen in deze financieel zware tijden echt niet leven van de schamele loonsverhoging van drie procent die de werkgevers bieden", aldus bestuurder Cindy Onvlee van vakbond FNV.

Bijenkorf

Medewerkers van de Bijenkorf voeren al sinds eind september actie voor een betere cao en hogere salarissen. Op 23 en 24 december wordt landelijk gestaakt en daar doen volgens een woordvoerder van FNV ook medewekers van het filiaal in Maastricht aan mee. Hoeveel medewerkers in de provinciehoofdstad het werk neerleggen, kon hij volgens RTV Maastricht niet zeggen.