L1mburg Centraal: Aanpak Maaslijn laat op zich wachten

Arrivatrein. © Erwin Minkenberg
Het lot van de 'dubbele' filialen van Jan Linders. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal
Bekijk hier de volledige uitzending

Modernisering Maaslijn laat nog lang op zich wachten

Het is al jaren een hoofdpijndossier, de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Op het spoor rijden nu nog dieseltreinen, maar dat moeten elektrische treinen worden. Het project heeft intussen al zeven jaar vertraging opgelopen en de kosten zijn verdubbeld, naar 300 miljoen euro. Wat moet er precies gebeuren aan de Maaslijn?

Wat gebeurt er met de 'dubbele' filialen van Jan Linders?

Een kleine week geleden werd aangekondigd dat supermarktketen Jan Linders als franchiseformule doorgaat onder de vlag van Albert Heijn. Er zijn nog altijd veel vragen over hoe dat eruit gaat zien. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op plekken waar de supermarkten van Jan Linders en Albert Heijn praktisch buren zijn?

Natuur Zuid-Limburg is zeker 65 miljard waard

Ruim 65 miljard euro. Dat is de economische waarde van de natuur in Zuid-Limburg. Die berekening is aan de lage kant zelfs, zo zeggen de onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam. De Provincie Limburg ontving maandag het onderzoeksrapport, om de natuur beter te kunnen laten meewegen in provinciaal beleid.

L1mburg Centraal Jaaroverzicht: armoede

Voor veel mensen was en is 2022 een moeilijk jaar. Ook de middeninkomens, mensen die het voorheen prima konden redden, kwamen door de inflatie en hoge energieprijzen in de problemen. Majoor Afke den Hollander van het Leger des Heils in Brunssum werkt al meer dan 40 jaar voor die organisatie. Hoe uitzonderlijk was voor haar het afgelopen jaar?

Limburgers in de Women's Basketball League

De vrouwen van Basketbal Academie Limburg hadden dit seizoen een hele goede start maar zijn daarna teruggevallen. Dat is ook niet verwonderlijk. De ploeg uit Weert begon als nieuwkomer aan de competitie in de eredivisie.

Bewoners Maastrichtse wijk Malpertuis worden operasterren

Hoe maak je opera laagdrempelig? Opera Zuid probeert het in de vorm van een 'Buurtopera'. Bewoners van de Maastrichtse wijk Malpertuis werden uitgenodigd om mee te werken aan een productie. Een mooie manier om elkaar ook wat beter te leren kennen.