Nog veel vragen over samengaan Jan Linders met Albert Heijn

Jan Linders in Venlo-Zuid © L1
Een kleine week geleden werd aangekondigd dat supermarktketen Jan Linders als franchiseformule doorgaat onder de vlag van Albert Heijn. Er zijn nog altijd veel vragen over hoe dat er in de praktijk uit gaat zien.
Wat gebeurt er bijvoorbeeld op plekken waar bestaande supermarkten van Jan Linders en Albert Heijn praktisch buren zijn? Directeur Ferry Moolenschot kan er nog niet veel over zeggen.

Concurrentie

“Wat daar gaat gebeuren, weten we nog niet. Dat moeten we nog bekijken”, zegt hij. Omdat er strenge regels bestaan die moeten garanderen dat er voldoende aanbod en concurrentie overeind blijft, zou het kunnen dat winkels die nu dicht bij elkaar liggen een andere bestemming moeten krijgen.

Verkopen

Zo’n situatie is er bijvoorbeeld in Venlo-Zuid, waar Jan Linders en Albert Heijn allebei gevestigd zijn aan hetzelfde plein. Toch wil Moolenschot niet vooruitlopen op de gevolgen. "Wij zijn ons bewust van die strenge regels en daar houden we ons aan. Als dat betekent dat we daar een filiaal moeten verkopen dan is dat de conclusie."

11 winkels weg

Jan Linders stelt dat er bij het zoeken naar een samenwerkingspartner juist gekeken is naar een partij waarbij zoveel mogelijk winkels behouden kunnen blijven. Die is gevonden in Albert Heijn. Dat er hierdoor bij voorbaat al 11 winkels niet passen in de nieuwe formule zegt hij te betreuren.