Kerkrade zet 'gedateerde' sporthal in de verkoop

De lege sporthal in Kerkrade. © Funda in Business
De gemeente Kerkrade zet sporthal Kerkrade-West in de Schoolstraat in de verkoop. Niet alleen moet er een nieuwe eigenaar worden gevonden, maar de gemeente hoopt ook dat er een nieuwe invulling aan het gebouw kan worden gegeven.
Dat laat de gemeente maandagochtend weten in een persbericht.

Geen woningbouw

Het 'gedateerde' gebouw stamt uit 1973 en mag door de nieuwe eigenaar niet als nieuwe woning of voor woningbouw gebruikt worden. Het gebouw heeft een 'maatschappelijke' functie en kan daarbij worden gebruikt in de zorg, als kinderopvang, in het verenigingsleven of bijvoorbeeld voor religieuze uitingen. De prijs van het gebouw, met een perceel van 6.000 vierkante meter, is op aanvraag.

Overbodig

Volgens de gemeente is de sporthal overbodig geworden. "Alle voorzieningen op het gebied van sport en bewegen zijn nu namelijk ondergebracht in het nieuwe, moderne VIE-gebouw in het centrum." Sinds half augustus wordt er al geen gebruik meer gemaakt van de sporthal.
De verkoop van het gebouw sluit ook aan bij de doelstelling van de gemeente om minder gebouwen in eigendom te hebben. In de sporthal werden onder andere lessen gegeven in basketbal, tennis en zaalvoetbal.