Brute ontvoering om crypto: bedreigd met afknippen teen

De drie verdachten zijn 20, 21 en 24 jaar oud en zijn afkomstig uit Horst en Panningen. © Fotoo: Istock
Drie mannen die afgelopen zomer een man uit Venray op brute wijze ontvoerden en onder meer bedreigden met het afknippen van zijn teen, komen deze week voor het eerst voor de rechter.
Woensdag is er een pro-formazitting in Roermond, meldt het Openbaar Ministerie. De politie bracht eerder niks naar buiten over deze zaak.

Kofferbak

Het drietal ontvoerde eind juli een man van 26 uit Venray nadat die via een bekende op een bepaalde plek in Horst had afgesproken. Gemaskerd met bivakmutsen en gewapend met vuurwapens dwong het drietal hun slachtoffer in de kofferbak van een auto. Het slachtoffer werd daarbij ook op zijn hoofd geslagen.

Teen

Op een afgelegen plek in het bos kreeg de geblinddoekte Venraynaar te horen dat hij geld moest afstaan en zijn digitale portefeuille met cryptovaluta vrij te geven. De daders dreigden daarbij onder meer een teen van het slachtoffer af te knippen.

Gestuntel

De poging om de Venraynaar af te persen liep volgens Justitie spaak door 'gestuntel' door de verdachten. Op voorwaarde dat het slachtoffer later alsnog geld zou komen brengen, brachten ze de man terug naar de plek van waar hij was meegenomen.

Buitenland

De drie verdachten zijn 20, 21 en 24 jaar oud en zijn afkomstig uit Horst en Panningen, en hebben volgens het OM allemaal al geweldsmisdrijven op hun kerfstok. Twee verdachten zijn dankzij een Europees aanhoudingsverzoek opgepakt in het buitenland.