Consternatie op treinstation Weert door zwartrijders

Voor het incident kwam een ambulance naar het station. © WeertDeGekste
Twee zwartrijders hebben zondagavond voor enige consternatie gezorgd op het NS-station van Weert. Daar kwamen een beveiliger met hond, ambulance en drie politie-eenheden aan te pas.
Dat meldt lokale nieuwssite WeertDeGekste.

'Gebeten door hond'

De twee reizigers zonder vervoersbewijs werden op het station door de conducteur uit de trein gezet maar wilden niet meewerken. Daarom werd een beveiliger met hond opgeroepen. Ook moesten drie politie-eenheden ter plaatse komen. Een tolk werd ingeschakeld om de situatie te verduidelijken.
Een van de zwartrijders beweerde bij aankomst van de politie door de hond van de beveiliger te zijn gebeten, meldt de nieuwssite. Bijtwonden vonden de agenten echter niet. De man is geadviseerd een huisarts of ziekenhuis te bezoeken ter controle.

Ruzie

Daarnaast constateerde de politie dat tussen de twee zwartrijders ruzie was onstaan, meldt WeertDeGekste. De tweede man zou daarbij op zijn hoofd zijn gevallen. Hij is door de ambulance onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Uit station gezet

De man die gebeten zou zijn, was van plan zonder kaartje verder te reizen naar Maarheeze. De politie zette hem daarop het station uit.