L1mburg Centraal: Jeugdzorgorganisatie Xonar in gevaar

Stockfoto © iStock
Het nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Jeugdzorg in gevaar

Jeugdzorgorganisatie Xonar uit Maastricht verkeert al jaren in zwaar weer. Om uit de rode cijfers te komen, zal de organisatie moeten krimpen of fuseren. Toch blijft Xonar ook volgend jaar een grote aanbieder van de pleegzorg in onze provincie. Die kinderen en jongeren worden onder andere opgevangen in 'gezinshuizen'. Eentje daarvan ligt in Eijsden-Margraten.

Jochem Myjer neemt Toon Hermans Prijs in ontvangst

Cabaretier Jochem Myjer kreeg donderdagavond in Sittard de Toon Hermans Prijs. Hij kreeg die voor zijn bijdrage aan het levend houden van de ideeën van Toon Hermans. Een grote eer voor Myjer, die Toon Hermans als zijn grote voorbeeld ziet.

Tentoonstelling met portretten van mensen met dementie

Een tentoonstelling met 80 portretten van mensen met dementie. Niet te zien in een museum, maar in de grote hal van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Vrijdag was de feestelijke opening.

Markante hijskraan in haven Stein waarschijnlijk weg

Het is een stukje industrieel erfgoed. Maar toch moet de markante hijskraan in de haven van Stein waarschijnlijk weg. Volgens de eigenaar is de hijskraan onveilig en staat 'ie in de weg.

200 flexwoningen in glastuinbouw-gebied Californië

200 flexwoningen zullen er in de eerste maanden van het nieuwe jaar worden gebouwd in glastuinbouw-gebied Californië, tussen Venlo en Horst. Daar ging heel wat aan vooraf: het duurde lang voordat de gemeente een vergunning verleende. En de omwonenden maakten bezwaar.

Teddy Bear Toss en veel doelpunten bij Eaters Limburg

Ook de ijshockeyers van Eaters doen iets voor de medemens. Tijdens de wedstrijd tegen Leuven werd er met een teddyberenactie geld ingezameld voor het goede doel.

Stille ramp feestdagen: soep met ballen

Het heet de mooiste tijd van het jaar te zijn, maar voor mensen met weinig sociale contacten is het ook een moeilijke tijd. Voetbalclub VVV wil voor hen iets betekenen, en nodigde 75 senioren uit om aan te schuiven bij het kerstdiner van de club. Zoals Wiel Betzel uit Tegelen. In onze serie 'De Stille Ramp' vertelt hij zijn verhaal.

De negenjarige Sven heeft grote fascinatie voor kerstgroepen

Sven is al jaren gek van kerstgroepen, hij heeft een grote fascinatie voor het in en uitpakken van de beelden en kan er uren van genieten. Daarom is hij een museum begonnen.
Bekijk hier de hele uitzending.