MAA op hoede om ijzel, nog geen gevolgen voor vluchten

Maastricht Aachen Airport. © Jean-Pierre Geusens
Maastricht Aachen Airport monitort de weersomstandigheden, nadat het KNMI vanaf zondagmiddag code oranje heeft afgekondigd voor ijzel. Vooralsnog zijn er geen gevolgen voor vluchten.
Op de luchthaven in Beek is nog niet begonnen met preventieve maatregelen, laat een woordvoerster weten.

Vluchten

De luchthaven heeft voor zondagavond drie binnenkomende en drie vertrekkende vluchten gepland staan, die nog altijd volgens het vliegschema vliegen. "Als het gaat regenen, dan treffen we maatregelen", vertelt de woordvoerster. "Maar ik verwacht niet dat er problemen ontstaan die we niet aankunnen."
In Limburg geldt code oranje pas vanaf 21:00 uur.

Vliegvelden

Ook de andere drie luchthavens monitoren de weersomstandigheden, maar ook daar zijn er nog geen gevolgen voor vluchten. Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat zij rekening houden met ijzel, vanwege de regen die valt op de koude ondergrond. Om de eventuele gladheid te bestrijden werkt de luchthaven preventief met een dooimiddel. Het strooien van zout is namelijk slecht voor vliegtuigen, legt de zegsman uit.

Eindhoven Airport

Ook op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport wordt er wat gedaan aan de gladheid. Een woordvoerder van die laatste luchthaven legt uit dat daar nu nog niet mee is begonnen. "Wat vooral van belang is, is dat reizigers veilig naar onze luchthaven komen. Daar roepen wij dan ook toe op, om goed op te passen. Vooralsnog voorzie ik geen problemen op de luchthaven zelf."

Treinen en bussen

Ook de dienstregeling voor treinen en bussen is nog niet aangepast vanwege de gladheid. Arriva zegt te kijken naar de situatie ter plekke. "Als de weersomstandigheden zorgen voor gevaarlijke situaties zetten we bussen en treinen stil, maar daar lopen we niet op vooruit", zegt een woordvoerster.