Maastricht wacht nog op compensatie voor geschrapte tram

Zo had de tram tussen Hasselt en Maastricht er moeten uitzien. © De Lijn
De gemeente Maastricht wacht nog steeds op de financiële afwikkeling van het tramdossier dat eerder dit jaar werd afgelast.
Dat meldt RTV Maastricht. Volgens de lokale omroep 'hekelt' de gemeente hoe langzaam de afhandeling verloopt. Wethouder John Aarts zegt een bestuurlijk signaal af te willen geven in de hoop alsnog snel tot afwikkeling te komen.

Schadevergoeding

Volgens de lokale omroep gaat het in ieder geval om drie miljoen euro schadevergoeding die Maastricht eerder betaalde, toen bleek dat de eindhalte van de tram bij Mosae Forum in plaats van het station kwam te liggen. De tram bleek namelijk niet door te kunnen rijden over de Wilhelminabrug, omdat deze niet sterk genoeg was.
De schadevergoeding wil de gemeente nu dus terug, maar zij heeft vanuit België nog geen reactie op haar verzoek gekregen.

Onderzoek

Ook wil de gemeente graag de resultaten van een boekenonderzoek, waaruit zou moeten blijken hoeveel kosten Maastricht door de jaren heen heeft gemaakt. Dat ondezoek wordt in opdracht van de Belgische regering door bureau Liedekerke uitgevoerd. Maastricht zegt echter sinds haar medewerking in het onderzoek in de zomer niets meer van het bureau te hebben vernomen.

Tramverbinding

Het ambitieuze plan voor de tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt werd in 2004 gelanceerd, maar groeide uit tot een hoofdpijndossier met verschillende problemen. Eerder dit jaar werd vanuit Vlaanderen besloten dat er alsnog geen tramverbinding tussen de gemeente en Hasselt komt.