Mijlpaal: Toverland ontvangt miljoenste bezoeker

De miljoenste bezoeker van Toverland in 2022 wordt feestelijk ontvangen. © Toverland
Attractiepark Toverland heeft zaterdag de miljoenste bezoeker van het jaar ontvangen. Dat is een mijlpaal: nooit eerder ontving het park in Sevenum zoveel bezoekers in één jaar tijd.
De 9-jarige Pien Polman uit Voorburg was de gelukkige. Ze bracht zaterdag samen met haar familie een bezoekje aan het Sevenumse park vanwege de verjaardag van haar broers.

Feestelijk welkom

Bij de poorten van het park werd ze ontvangen door Stephan Satijn, lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg, en Jean Gelissen jr., algemeen directeur van Toverland. De familie werd verwelkomt met een cheque, champagne, bloemen en confetti.
Pien was er helemaal beduusd van, maar vond het wel leuk. "We waren vroeg op, want we hadden twee jarigen in huis en we gingen als verrassing naar Toverland", vertelt moeder Liselot. "We kwamen hier binnen en toen waren we ook nog de miljoenste bezoeker. Geweldig."

Jaarabonnement

Het gezin ontving vanwege de mijlpaal een jaarabonnement voor Toverland. Aangezien de familie in Voorburg woont, twee uur rijden van Sevenum, wordt dat nog wel een uitdaging. "Dus dat moeten we een paar keer plannen komend jaar, maar dat gaat helemaal goedkomen", verzekert Liselot.

Bezoekersrecord

Met het behalen van deze mijlpaal stevent Toverland af op een fiks bezoekersrecord voor dit jaar. Het oude record stamt uit 2019: toen ontving Toverland 862.000 gasten. "Sinds onze eerste openingsdag, 19 mei 2001, is dit een droom die we als familiebedrijf gehad hebben", vertelt Jean Gelissen jr. "Met onze grootschalige uitbreiding in 2018 kwam deze stap steeds dichterbij. En nu, na enkele lastige coronajaren, is dit een geweldige overwinning die we met het hele Toverteam hebben behaald."