Burgemeester Gulpen-Wittem plakt tweede termijn eraan vast

Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens van Gulpen-Wittem © Johannes Timmermans
Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens blijft nog zes jaar langer in de gemeente Gulpen-Wittem als het aan de gemeenteraad ligt. Zij is bij gouverneur Emilie Roemer aanbevolen om haar tweede ambtstermijn in te gaan.
De in Heerlen geboren burgemeester Ramaekers werd op 8 mei 2017 burgemeester van Gulpen-Wittem.

Toegankelijk en benaderbaar

Volgend jaar op 8 mei draagt ze dan zes jaar de ambtsketen en dat betekent dat haar termijn erop zit. Maar de gemeenteraad ziet haar graag nog langer als burgemeester van de zuidelijke gemeente. "De burgemeester wordt gekenmerkt als toegankelijk en benaderbaar. Een bruggenbouwer die zaken durft te benoemen en te adresseren", vindt Jack Cremers, voorzitter van de vertrouwenscommissie. "We zijn daarom blij met het vooruitzicht dat Nicole Ramaekers-Rutjens ook de komende jaren onze burgemeester zal zijn."

Kansen en uitdagingen

De 56-jarige Ramaekers is blij met het vertrouwen. "Al snel na mijn komst als burgemeester voelde ik mij thuis in deze prachtige gemeente. Ik kijk er naar uit om samen met de gemeenteraad, het college, de ambtelijke organisatie, de griffie en de vele inwoners en maatschappelijke organisaties die ik in de afgelopen jaren heb ontmoet, mij te blijven inzetten voor onze gemeenschap. Ook de komende jaren worden we geconfronteerd met kansen en uitdagingen waaraan ik graag mijn bijdrage lever."
Het is nu aan gouverneur Roemer om de herbenoeming officieel te maken. Hij stuurt de aanbeveling en zijn eigen advies door naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrelaties. Daarna kan ze officieel weer zes jaar aan de slag in de gemeente.