Q-Park is overlast zwervers beu: 'Zelfs 112 moeten bellen'

De organisatie meldt overlast in alle zes de garages in Venlo. © Omroep Venlo
Parkeerbedrijf Q-park is klaar met de overlast van daklozen en drugsgebruikers in de Venlose parkeergarages.
De situatie loopt uit de hand, schrijft de organisatie in een brief aan de gemeenteraad.

Bedreigd

Q-Park stelt dat daklozen bedelen om geld en de parkeergarage gebruiken als toilet en slaap- en verblijfsruimte. Daarnaast wordt er volgens Q-Park veel schade aangericht en zijn medewerkers meerdere malen bedreigd en uitgescholden.

Onveilig

De organisatie meldt overlast in alle zes de garages in Venlo en dat bezoekers en medewerkers zich onveilig voelen. Dat geldt voornamelijk voor de garage onder het Nolensplein. 'De situatie is al een aantal keer zo dreigend geweest dat onze medewerkers contact met de politie hebben moeten opnemen. Aangezien de politie echter zelden komt, hebben onze medewerkers zelfs al een aantal keer 112 moeten bellen', schrijft Q-Park. 'Het is wachten op een serieus geweldsincident. Wij kunnen en willen dit niet accepteren.'

Melding

EENLokaal gemeenteraadslid Leon van den Beucken neemt deze melding uiterst serieus "Iedereen moet zich veilig en welkom voelen in onze parkeergarages, we maken hier dan ook zeker werk van. Veiligheid is voor ons van uiterst belang." Welke maatregelen exact worden genomen om de overlast van zwervers en drugsgebruikers terug te dringen, is nog niet bekend.

Toename

Er wordt gevreesd dat de overlast alleen maar toeneemt nu het kouder wordt. Inmiddels heeft de onderneming maatregelen genomen. Zo is in de parkeergarage aan het Nolensplein nu camerabewaking en nachtelijke beveiliging. 'Maar al deze extra bewaking en beveiliging hebben geen zin als de politie en de gemeente niet ook optreden', schrijft Q-Park.