Topdrukte parkeerplaatsen Maastricht: 'Mogelijk nieuwe P+R'

Op drukke dagen zijn de parkeergarages in het centrum van Maastricht al rond het middaguur vol. © iStock
Parkeren in het centrum van Maastricht in weekenden of vlak voor de feestdagen is een moeilijke klus: veel parkeergarages zijn rond het middaguur al vol en verkeersregelaars worden ingezet om de massaal toegestroomde dagjesbezoekers om te leiden.
De gemeente onderzoekt daarom de haalbaarheid van een nieuwe P+R in het westen en oosten van de stad. Ook wordt er gewerkt aan het uitbreiden van P+R Noord. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan L1.

Topdruktedag plus

Maastricht heeft 63 dagen per jaar aangemerkt als 'topdruktedag'. Hierbij wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen een normale topdruktedag en een topdruktedag plus. "Op deze dagen worden verkeersregelaars ingezet om de doorstroming op de belangrijkste invalswegen en nabij de parkeergarages en –terreinen te bevorderen." Bezoekers worden ook via een nieuwsbrief en de website geïnformeerd over de verwachte drukte in de stad, op basis daarvan krijgt men ook een parkeeradvies.

Notificatie navigatie

Ondertussen probeert de gemeente ook de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Zo krijgen bezoekers die op weg naar het centrum zijn, afhankelijk van de aanrijrichting, via het navigatiesysteem een notificatie met parkeeradvies.