Integriteitsonderzoek Imke Emons levert niets op

Imke Emons is lijsttrekker voor BVNL bij de Statenverkiezingen © Istock/BVNL
Er wordt geen verder onderzoek gedaan naar BVNL-fractievoorzitter Imke Emons. Tegen het raadslid van de gemeente Horst aan de Maar was een integriteitsonderzoek gestart.
Burgemeester Ryan Palmen zegt tegen Omroep Horst aan de Maas dat er geen strafbare feiten zijn gevonden.

Geluidsopnames

Het vooronderzoek naar de integriteit van Emons is afgerond. De fractievoorzitter zou geluidsopnames hebben gelekt aan derden tijdens het spoedberaad over voormalig wethouder Rudy Tegels. "Gezien de feiten is er geen verder onderzoek nodig", zegt burgemeester Ryan Palmen desgevraagd.

Slapeloze nachten

Emons is blij dat er geen verder onderzoek wordt gedaan. "Nu alle ballen op Provinciale Statenverkiezingen", zegt ze. "De beschuldigingen hebben mij diep geraakt en slapeloze nachten bezorgd." Imke Emons stelt zich verkiesbaar als lijsttrekker bij BVNL tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Daarnaast is ze benoemd tot lijstduwer op de BVNL-lijst voor de Eerste Kamer.

Kwestie Tegels

Een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart legde Rudy Tegels zijn functie neer nadat bekend was geworden dat hij een relatie had met zijn bestuurssecretaresse en die niet had gemeld. Ook bracht een aantal oppositiepartijen, waaronder BVNL, naar buiten dat Tegels zich mogelijk had schuldig gemaakt aan een reeks integriteitsschendingen. Uit een extern onderzoek is onlangs gebleken dat daar geen sprake van is.