Mark Verheijen waarnemend burgemeester van Etten-Leur

Tot eind februari 2015 was Verheijen Tweede Kamerlid. © L1
VVD'er Mark Verheijen uit Venlo gaat vanaf 1 januari aan de slag als waarnemend burgemeester van Etten-Leur.
Daarmee keert hij weer terug in de politiek. Verheijen was tot afgelopen voorjaar lid van de Venlose gemeenteraad.

Enthousiast

Verheijen is enthousiast over de gemeente en maakte recentelijk kennis met de lokale politiek: "Ik heb gisteren kennis gemaakt met de fractievoorzitters. Het lijkt me een fantastische stad. Goede sfeer heerst er. Veel zaken hebben ze volgens mij goed op orde. Ik ga me met de mooie en soms minder mooie momenten in die samenleving bezighouden. De taken die een burgemeester behoort te doen."

Stap voor stap

In Roermond en Maastricht staat nog een positie voor burgemeester open. Toch betekent de waarnemende functie voor Verheijen geen definitieve stap in de richting van een daadwerkelijk burgemeesterschap. Hij bekijkt het stap voor stap. "Volgens mij zoeken ze op heel veel plekken in Nederland nog burgemeesters. En deze komen iets te vroeg. Ik ga me eerst focussen op Etten-Leur en het inzetten voor die stad."

Eerste keer Brabantse carnaval

Bij een van de volgende stappen hoort ook het beleven van de Brabantse carnaval."Eigenlijk heb ik mijn hele leven alleen carnaval gevierd in Venlo. Dus ik heb een collega uitgedaagd; laat me eens zien hoe het carnaval is in Etten-Leur. Ik ben er heel benieuwd naar."

Eerdere carrière

Verheijen was tussen mei 2011 en september 2012 gedeputeerde van de Provincie Limburg en daarna tot eind februari 2015 Tweede Kamerlid. Zijn huidige functie als duider bij L1 en columnist voor de Limburger legt hij vanwege zijn nieuwe uitdaging ook neer. Volgens hem is dit niet meer te combineren met zijn nieuwe uitdaging.
Vanaf 1 januari gaat Verheijen aan de slag als waarnemend burgemeester van de Brabantse gemeente Etten-Leur, waar hij voorlopig logeert. De huidige burgemeester van de Brabantse gemeente, Miranda de Vries legt daar haar functie neer om voorzitter van een zorgkoepel te worden.