22 jaar cel en tbs geëist tegen Zouo 'Tom' A.

Politie op locatie na de fatale schietpartij in de Heerlense Elandstraat. © Track'88
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag 22 jaar cel en tbs geëist tegen de 31-jarige Zouo 'Tom' A. uit Heerlen.
Zouo A. wordt ervan verdacht op 13 november 2021 een 51-jarige bewoner aan de Elandstraat in Heerlen te hebben neergeschoten. De bewoner overleed één dag later aan zijn verwondingen.

Woordenwisseling

Het incident gebeurde destijds door een woordenwisseling. Volgens het OM waren de twee bekenden van elkaar. Na de schietpartij was Zouo A. voortvluchtig, waarna werd besloten om zijn identiteit en foto in het openbaar te delen. Ruim een maand later, op 20 december, werd hij vlakbij Roermond opgepakt.
Diezelfde dag werden ook twee 24-jarige mannen uit Sittard en Heerlen opgepakt. Zij worden ervan verdacht Zouo A. te hebben geholpen uit handen van de politie te blijven.

2008

Zouo A. is jaren geleden al eens eerder veroordeeld. In 2008 - toen hij 16 jaar was - werd hij door een kinderrechter veroordeeld tot drie jaar cel en tbs. Die straf kreeg hij opgelegd vanwege doodslag op een 62-jarige winkelier uit Amstelveen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!