Huurmoordverdachte Stan T. blijft langer in cel

De beruchte oplichter Stan T. tijdens een uitzending van Undercover in Nederland. © SBS
Stan T. (25), die verdacht wordt van het 'bestellen' van de moord op de moeder van zijn kind, moet langer in de cel blijven zitten.
Dat heeft de rechtbank in Breda maandag besloten tijdens een niet-inhoudelijke behandeling. De man, geboren in Vlodrop, was zelf niet aanwezig.

Amerikaanse veiligheidsdienst

Hij wilde een moord bestellen op zijn ex-partner, omdat hij volgens informatie in handen van L1 zijn kind niet mocht zien en daar wilde hij verandering in brengen. Via het dark web kwam hij in contact met een beoogde huurmoordenaar, maar die meldde zich bij de Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI). Onderzoekers van het Pieter Baan Centrum (PBC) gaan onderzoek doen naar zijn geestelijke toestand.

'Bonafide verhuurder'

Stan is geen onbekende van justitie. Hij is meermaals veroordeeld voor oplichting. Zo heeft hij via het internet tientallen mensen opgelicht. Hij zou onder meer voetbaltickets te koop hebben aangeboden, maar ze uiteindelijk nooit hebben geleverd. Maar ook nu heeft hij een oplichtingsverdenking aan zijn broek hangen. Stan heeft zich volgens justitie voorgedaan als 'bonafide verhuurder' van vakantiehuisjes. Hij stak het geld in zijn eigen portemonnee en leverde nooit vakantiewoningen aan.
De zaak gaat 7 februari verder. Wederom gaat het om een niet-inhoudelijke behandeling.